03.03.2013 Luctor et Emergo - PH 2-1

Luctor et Emergo – PH(Almelo) 2-1

Eerder dit seizoen bezocht ik de stadsderby PH – Luctor. Luctor wist de derby destijds verassend te winnen. 5 jaar terug speelde deze club nog in de 5e klasse. PH komt daarentegen al jaren uit in de 1e en de 2e klasse, uitgezonderd een enkel uitstapje naar de 3e.

Voor de return zijn de rollen echter omgedraaid. Luctor is trotse lijstaanvoerder en PH had de punten nodig om in het spoor te blijven van de top 3. Evenals bij de heenwedstrijd had Luctor alles uit de kast getrokken om er een spektakel van te maken. Overal zag je blauwe gele vlaggetjes op het sportpark en verscheidene jeugdleden hadden hun gezichten in de clubkleuren laten schminken.

Een kleine 900 toeschouwers hadden de moeite genomen om deze wedstrijd te bezoeken. Niet verkeerd voor een wedstrijd in de 2e klasse. Bij de competitiewedstrijd op het complex van PH waren de supporters van Luctor in grote getale aanwezig. En zorgde voor een leuke sfeer bij PH. Vandaag bij Luctor waren helaas weinig PH toeschouwers aanwezig. Althans zichtbaar. De derby leeft dus niet bij de aanhang van PH, het eerste boeit ze niet of PH is niet zo een hechte vereniging als Luctor.

We konden dus een leuke wedstrijd verwachten. Luctor wilde uiteraard de koppositie verstevigen en PH wilde aanhaken bij de top 3. Onder het genot van veel sier en knalvuurwerk kwamen de spelers het veld op. Vanaf de eerste seconde knalde de thuisploeg er ook vol op en werd het duidelijk dat er voor PH niks te halen viel op Sportpark de Horst. Het was Luctor dat de klok sloeg en de club kwam na een minuut of 5 terecht op een 1-0 voorsprong. Na dit doelpunt kreeg  Luctor nog enkele grote kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar de bal wilde er niet in. Het was een wonder dat 1-0 de ruststand was.

In de 2e helft ging Luctor op jacht naar de 2-0 en na een klein kwartier lukte dit ook. Het was Kerr die scoorde. Na dit doelpunt geloofde Luctor het wel en ze namen flink wat gas terug. Helaas kon PH hier niks tegenover stellen, waardoor het laatste half uur vrij saai was. In blessuretijd scoorde PH nog de aansluitingstreffer, maar dit was te laat en Luctor won volkomen terecht deze derby.