dinsdag 23 oktober 2012

20.10.2012 Enter Vooruit - SVZW 0-6

In eerste instantie was het de bedoeling om afgelopen zondag naar de derby tussen TVC ’28 en Stevo te gaan. Voor het eerst sinds 31 jaar stond DE wedstrijd van de gemeente Tubbergen weer op het competitieprogramma. Op het laatst werden de plannen gewijzigd en besloot ik om naar Enter Vooruit tegen SVZW te gaan. Een wedstrijd in de eerste knock-out ronde van de beker.

Tien jaar terug speelden beide verenigingen nog tegen elkaar in de 2e klasse. Enter Vooruit speelt dit seizoen ook in de 2e klasse, maar SVZW is terug te vinden in de Hoofdklasse. Vorig seizoen degradeerde de club uit de Topklasse, maar de Wierdense zaterdagvereniging wil zo snel mogelijk weer terug.

Met mij namen nog ongeveer 300 toeschouwers de moeite om deze bekerpot te bekijken op Sportpark de Werf. Bij aankomst bleek de entree gratis te zijn en Enter Vooruit had zelfs programmaboekjes. Dat is de eerste keer dat ik dat dit seizoen meemaak bij een amateurwedstrijd en dat juich ik alleen maar toe! Nu nog mooi entreekaartjes bij amateurwedstrijden en deze groundhop hobbyist is helemaal gelukkig.

De meesten toeschouwers hoopten net als ik op een bekerstunt van de club uit Enter. Vanaf het eerste moment was het klassenverschil duidelijk. SVZW zette Enter Vooruit volledig vast op eigen helft. De gasten uit Wierden hadden een groot veldoverwicht, maar tot grote kansen leidde dit niet.
Na een minuut of 20 was er eindelijk een uitbrak van een speler van Enter, maar hij werd neergehaald. De club uit Enter kwam er totaal niet aan te pas en hoopte met een brilscore de rust te halen. Helaas voor de gastheren ging dit niet op en vlak voor rust kwam SVZW terecht op een 0-1 voorsprong.

Na 4 minuten in de 2e helft was het snel gedaan met de hoop op een bekerstunt, want de gasten uit Wierden kwamen op een 2-0 voorsprong. Daarna ging het snel, want in een tijdsbestek van 15 minuten wist SVZW nog 4x het net te vinden. Na de 0-6 geloofde de spelers van de Zwaluwen het wel en schakelde een paar tandjes terug. In het verdere verloop werd er niet meer gescoord en SVZW plaatste zich voor de volgende ronde.

Statistieken:
Datum: 20 oktober 2012
Wedstrijd: Enter Vooruit – SVZW 0-6
Doelpunten: 43. 0-1 ten Hoeve, 49. 0-2 Zwiers, 0-3 Prumers, 0-4 Woesthuis, 0-5, Prumers, 64. 0-6 Kamphuis