vrijdag 21 september 2012

16.09.2012 sv Almelo - vv Reutum 4-4

Tegen tien over twee haalde ik mijn stalen ros uit de schuur en vertrok ik naar Sportpark Ossenkoppelerhoek. Op het moment dat ik het Polman Stadion passeerde, kwam er een orkaan van geluid uit het stadion. Heracles scoorde op dat moment de winnende treffer tegen NAC Breda. Maar daarvoor waren we hier niet. Aan de andere kant van het water ligt het terrein van sv Almelo. Zij moesten het om half drie opnemen tegen vv Reutum, een wedstrijd uit de 4e klasse zondag.

Ik had afgesproken met twee mede groundhoppers. De één komt net als ik ook uit Almelo en de ander uit Breda. Hij had als voorgerecht de kraker tussen Heracles en NAC. sv Almelo heeft een stukje historie langs het hoofdveld staan, want hun tribune is een deel van de voormalige staantribune van het oude Heracles Stadion aan de Bornsestraat.

Na het betalen van 2,50 entree mocht ik het park op, kwam meteen mijn kennis uit Breda tegen en niet veel later liepen de spelers het veld op voor de wedstrijd. De eerste helft was van een zeer matig niveau. Beide ploegen hadden het moeilijk de eerste helft, al was vv Reutum de sterkere ploeg. Sv Almelo had veel moeite met de zeer sterk spelende defensie van vv Reutum. Vv Reutum probeerde het met snelle uitbraken, maar werden een aantal keer wegens buitenspel terug gefloten. Na een half uur spelen kwamen de gasten terecht op een 1-0 voorsprong. Weer was er een uitbraak en de sterk spelende spits van vv Reutum vond het net, 0-1. Vlak voor rust leek er helemaal geen vuiltje aan de lucht voor vv Reutum, want één van de spelers van sv Almelo kreeg terecht een rode kaart na een overtreding.

De 2e helft begon meteen een stuk leuker, dan het eerste bedrijf. Reutum kreeg een paar goede mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar het was de thuisploeg die scoorde. Op de rand van de 16 kreeg sv Almelo een terechte vrije trap en deze werd door een speler van sv Almelo heerlijk in het doel getrapt. Deze treffer leek wel een bevrijding voor de thuisploeg.

Toch was het vv Reutum dat weer op voorsprong kwam, maar niet veel later kwam sv Almelo alweer langszij. De gastheren vochten voor wat ze waard waren en het was niet te merken dat ze met een man minder stonden.

De vechtlust van de gastheren werd beloond, want ze kwamen op een 3-2 voorsprong en even later wisten ze ook de 4-2 te scoren. De elf van vv Reutum waren hier doodziek van, maar de koppies gingen niet hangen vol overgave werd er gezocht naar de aansluitingstreffer. Een minuut of 8 voor het einde van de speeltijd werd deze ook gemaakt.

De gasten wilde meer en er werd jacht gemaakt op de gelijkmaker. Sv Almelo verdedigde met man en macht en kwam er nog nauwelijks van hun eigen speelhelft af. Wel kreeg de thuisclub nog een grote kans op de 5-3, maar deze werd voor hun helaas gemist. In blessuretijd kreeg de thuisploeg alsnog de deksel op hun neus, want uit een afgeslagen corner wist vv Reutum de gelijkmaker te scoren. Gezien het wedstrijdbeeld was dit een terechte uitslag.

Na een zeer matige eerste helft, heb ik een heerlijke 2e helft gezien op een gezellig sportpark en de toeschouwers kregen ook nog 8 doelpunten voorgeschoteld. Een prima voetbalmiddag dus.

Statistieken:
Datum: 16 september 2012
Wedstrijd: sv Almelo – vv Reutum
Doelpunten: 0-1 Brunnikhuis, 1-1 Kaya, 1-2 Brunninkhuis, 2-2 Rolefes, 3-2 Schorn, 4-2 Gwinner, 4-3 Brunninkhuis, 4-4 van der Aa
Competitie: 4e klasse Oost zondag
Stadion: Sportpark Ossenkoppelerhoek, Almelo