vrijdag 14 september 2012

01.09.2012 Rijssen Vooruit - RKSV Rijssen

De Topklasse was al even onderweg, maar het eerste weekend van september mochten de 1e elftallen in de andere amateurklassen ook aan de bak. In de regio was er voor mij één wedstrijd die eruit sprong en dat was de Rijssense derby tussen Rijssen Vooruit en RKSV Rijssen. Een wedstrijd uit de 4e klasse.

Beide clubs zijn onlangs overgestapt vanuit het zondagvoetbal naar de zaterdag. Op deze manier denken beide verenigingen het aflopende ledenaantal terug te dringen. Rijssen Vooruit begint dit seizoen weer met een eerste elftal, nadat het 1e zondagsteam zich vorig seizoen na één wedstrijd terugtrok uit de competitie.

Voor deze competitieronde hadden beide teams al 3 bekerwedstrijden in de benen. RKSV ging dat wat beter af, dan Rijssen Vooruit. Rijssen Vooruit verloor kansloos van Bornerbroek(14-1), het 2e van SVZW(10-1) en SV Enter(2-1). RKSV wist te winnen van Delden(9-0), maar verloor van Heracles(4-2) en De Tukkers(2-0). Dit kon dus weleens een doelpuntrijk potje gaan worden aan de uitslagen van de bekerwedstrijden te zien.

De wedstrijd begon om 17:00 en op deze manier hoopte de thuisclub wat meer publiek te trekken. We vertrokken vrij laat van huis, waardoor we de eerste 10 minuten miste van het duel. Maar we waren niet de enige, want er stonden nog wat mensen bij de ingang. Voor 2 euro verschafte we ons toegang tot het Sportpark en de elftallen waren ons goed gezind, want er was nog niet gescoord. Wij namen een plekje aan de lange zijde tegenover de prachtige houten tribune.

We stonden goed en wel langs de zijlijn en toen kon het telraam er worden bij gepakt. Na een kwartiertje wisten de bezoekers voor de eerste keer het net te vinden en dit lukte ze nog 2x voor de rust. Hiermee deden de bezoekers zichzelf wat tekort, want het had bij rust ook 0-5 kunnen staan i.p.v. 0-3. De thuisploeg wist hier bar weinig tegenover te stellen, maar je zag een groot verschil tussen beide teams. Bij de thuisploeg waren enkele spelers die simpele basistechnieken miste, zoals het instappen naar de bal. Ook straalde het verdedigingsduo(volgens mij in het dagelijks leven 2 slagers) weinig rust uit en is de keeper een fantastische acteur(die heeft zijn roeping gemist). Naast de fantastische tribune is de keeper van Rijssen Vooruit ook een bezoek waard.

De 2e helft had weinig meer met voetbal te maken, maar dat wilde niet zeggen dat we niet genoten. Voor de bezoekers was het de 2e helft prijsschieten en Rijssen Vooruit was een parodie van Atletico Ananas. Na 90 minuten voetbal stopte de teller bij 12 doelpunten, alle gescoord door RKSV Rijssen. In deze periode liet het centrale verdedigingsduo zien dat het uitstekende slagers zijn, want ze namen voor ons een tegenstanders flink in de mangel. De jongen mag van geluk spreken dat hij nog kan lopen.

Ondanks dat ik in bovenstaand stuk een beetje lacherig doe over de spelers van Rijssen Vooruit hoop ik dat ze de moed erin blijven houden. Zo een gezellige vereniging met een prachtige tribune verdient  gewoon een eerste elftal. Ik hoop voor ze dat ze dit seizoen toch wat puntjes weten te sprokkelen. De verhoudingen in deze klasse ken ik niet, maar voor RKSV zou het weleens een leuk seizoen kunnen worden.

Statistieken:
Datum: 1 september 2012
Wedstrijd: Rijssen Vooruit – RKSV Rijssen 0-12
Doelpunten: 0-1 J. Loohuis, 0-2 Yilmaz, 0-3 J. Loohuis, 0-4 Yilmaz, 0-5 Alan, 0-6 J. Loohuis, 0-7 J. Loohuis, 0-8 Slagman, 0-9 Yilmaz, 0-10 J. Loohuis, 0-11 D. Loohuis, 0-12 Yilmaz
Competitie: 4e klasse Oost zaterdag
Stadion: Sportpark Rijssen Vooruit, Rijssen