dinsdag 4 oktober 2011

27.08.2008 Eintracht Nordhorn - Kickers Emden 1-2

Gisteravond stond de ontmoeting tussen Eintracht Nordhorn en Kickers Emden op het programma. Deze wedstrijd werd gespeeld in het kader van de NFV-pokal. De winnaar van deze pokal mag volgend seizoen in de DFB-pokal uitkomen. Andere 'grote teams' die aan deze pokal deelnemen zijn Eintracht Braunschweig, SV Meppen en het inmiddels uitgeschakelde VfB Oldenburg.

Eintracht Nordhorn, uitkomend in de Oberliga Niedersachsen-West(de Duitse 5e divisie) , bereikte de 3e ronde door Tus Lingen en het één divisie hoger spelende BV Cloppenburg te verslaan. Kickers Emden, uitkomend in de 3. Liga, versloeg in de 1e ronde Germania Leer en had de 2e ronde een bye.

Rond kwart voor 7 kwamen we aan bij het stadion am Heideweg en op nog geen 100 meter van de kassa konden we de auto parkeren. Er waren nog 550 toeschouwers die de weg naar Stadion am Heideweg in 'handbalstad' Nordhorn wisten te vinden, waarvan een goede 150 Emden fans. Bij binnenkomst stortte we ons meteen op de overheerlijke currywurst, maar door de drukte bij het tentje misten we de eerste minuten van de wedstrijd. Het eerste gedeelte van de wedstrijd bekeken we achter één van de doelen. De rest van de wedstrijd hebben we bekeken vanaf de oude zittribune aan één van de lange zijden. Het stadion deed me een beetje denken aan Sportpark de Meerdijk van FC Emmen in de jaren 90. Aan beide lange zijde een tribune en achter de doelen 3 rijen bedekt met grote tuintegels en daarachter een ophoging van gras.

De 1e helft was duidelijk voor de gasten, ondanks een paar kansen kwam Nordhorn er nauwelijks aan te pas. Het mocht nog blij zijn dat het bij rust maar bij 0-1 bleef. De 2e helft dacht Emden de wedstrijd op zijn dooie akkertje wel even uit te kunnen spelen. Maar de voetballers van Nordhorn tapte de 2e helft uit een ander vaatje en gingen naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Na enkele goede kansen voor de thuisclub viel deze dan toch, in de 72e minuut door een droge knal van een meter of 17. Dit tot woede van de trainer van Kickers Emden, maar dit doelpunt was meer dan terecht.

Het laatste kwartier liet Emden het klasseverschil zien en wilde de gasten een debacle voorkomen. Na een paar goede mogelijkheden wist Neitzler een mooie aanval vlak voor tijd af te ronden, waardoor een debacle voor Emden werd voorkomen. Maar de 'Blue Sharks', zoals ze liefkozend door de supporters worden genoemd, maakte het zichzelf onnodig moeilijk en hadden deze wedstrijd allang kunnen en moeten beslissen.