dinsdag 11 oktober 2011

23.05.2009 DETO - SDVB 4-2

23 mei stond het duel tussen DETO uit Vriezenveen en SDVB uit Barneveld op het programma. Deze 2 clubs moesten samen met SVZW uit Wierden in een minicompetitie uitmaken wie er een barrageduel tegen DOVO mocht spelen voor een plek in de hoofdklasse. Eerder had DETO uit bij SVZW in blessuretijd een 0-1 overwinning uit handen gegeven, doordat SVZW in de 94e minuut langszij kwam. Saillant detail: een paar dagen eerder speelden DETO en SVZW in Vriezenveen tegen elkaar, maar dan als competitieduel in de laatste speelronde van de 1e klasse D. Bij winst zou DETO kampioen zijn van de 1e klasse D, maar het werd een 0-0 gelijkspel en doordat CSV Apeldoorn een punt pakte in hun laatste competitiewedstrijd gingen hun er met kampioenschap vandoor.

SDVB had voor dit duel thuis met 3-2 gewonnen van SVZW, waardoor zij aan een gelijkspel genoeg hadden om zich te plaatsen voor het barrageduel met DOVO.

Na de goede ervaringen van een paar dagen eerder(Luctor tegen Reutum) besloten we om op deze zonnige middag naar Vriezenveen te rijden(voor mij 10 minuutjes met de auto). Naar schatting waren er een kleine 800 man op deze wedstrijd afgekomen, waarvan ongeveer 100 Barnevelders om hun team te ondersteunen. Bij opkomst van de spelers rende één van de SDVB supporters het veld op en zette een kip voor de scheidsrechter neer en de supporter liep weer rustig van het veld af. Door dit tafereel begon de wedstrijd een paar minuten later. De spelers van DETO lieten zich door dit gebeuren niet van de wijs brengen en binnen een half uur stond het 3-0, waar het ook wel 5-0 had kunnen staan.

De 2e helft kwam SDVB nog verrassend terug tot 3-2, maar minuten voor tijd maakte DETO aan alle illussies van SDVB een eind door de beslissende 4-2 te maken. DETO plaatste zich door dit resultaat voor het barrageduel tegen DOVO. Deze wedstrijd is inmiddels ook gespeeld en na strafschoppen heeft DOVO zich voor nog een seizoen verzekerd van een plek in de hoofdklasse.