dinsdag 11 oktober 2011

18.10.2008 FC Twente - Heracles 2-0

Mijn vrouw is Heracles supporter en via via had ik 2 kaarten weten te bemachtigen voor de derby tegen Twente in de Grolsch Veste(toch jammer die commerciële namen). Het stadion van Twente is nog geen 20 minuten rijden van onze woning. Onze auto parkeerden we in een woonwijk op nog geen 5 minuten lopen van het stadion, wat later een goed idee leek.

We hadden plaats op de oude hoofdtribune naast het uitvak. Het stadion was net uitgebreid. Boven vak-P en aan de overkant was er een ring bij opgekomen en dit zag er indrukwekkend uit! Net nadat wij naar onze plaatsen gingen kwamen de eerste Heraclieden ook aan met de verplichte buscombi. De Heraclieden werden gesteund door ongeveer  1.000 supporters.

Voor de wedstrijd werd er nog een moment stilte in acht genomen voor de overleden Ab Gritter. Normaal staan de spelers rondom de middencirkel, maar nu stonden deze nog in de catacomben. Na ongeveer 30 seconden stilte werd in ene You’ll never walk alone ingezet en kwamen de spelers het veld opgelopen. Dit kwam erg raar over op mij.

Het stadion zat goed vol voor deze derby, maar ik had het gevoel dat deze wedstrijd veel meer bij de Heracles supporters leeft, dan bij de Twente supporters. De Heracles supporters zorgden deze avond voor de sfeer in het stadion. Vak-P was deze avond erg tam, wat normaal toch voor een leuke sfeer in het stadion weet te zorgen.

De wedstrijd zelf viel ook tegen. Twente had het betere voetbal, maar wist amper een kans te creëren. Heracles kreeg wel enkele goede kansen om te scoren, maar lieten dit na. In de 81e minuut wist Twente toch te scoren, dankzij Arnautovic. In blessuretijd maakte Elia definitief een einde aan de illusies van Heracles, want hij besliste de wedstrijd 2-0. Een erg geflatteerde overwinning voor Twente, maar geen Twente supporter die daar om zal malen.