zondag 9 oktober 2011

08.10.2011 HHC Hardenberg - GVVV 2-2

Vandaag werd er koers gezet naar Sportpark de Boshoek in Hardenberg. De Topklasse is nu het 2e seizoen in gegaan, maar tot op heden had ik nog geen wedstrijd in de Topklasse bezocht. Nu moet ik toegeven dat het amateurvoetbal me niet heel erg interesseert, buiten de leuke wedstrijden, als derbies en beslissingduels. Dit komt mede door de suffe promotie/degradatieregeling tussen de eerste divisie en Topklasse, over het algemeen weinig leuke grounds in het amateurvoetbal zoals in andere landen om ons heen en de afscheiding tussen de zaterdag en zondag. Maar vandaag stond er een leuk duel op de agenda in de Topklasse. De meeste denken aan de derby in Bunschoten-Spakenburg, maar ik heb het over het duel tussen de zeer verassende nummer 1 GVVV en de nummer 2 van de Topklasse HHC Hardenberg. GVVV uit Veenendaal speelde vorig seizoen nog in de Hoofdklasse.
Ik had al eerder goede verhalen gehoord over Sportpark de Boshoek en het publiek van HHC. Bijkomend voordeel is, is dat Hardenberg niet ver rijden is vanaf Almelo. Rond half 2 reden we weg uit Almelo en een klein half uurtje later reden we de grote parkeerplaats bij Sportpark de Boshoek op. Bij de hoofdingang kochten we 2 kaartjes voor de wedstrijd à 7 euro en voor 2 euro extra kochten we een kaartje welke ons toegang gaf tot de overdekte zittribune. Ondanks dat er een nieuwe overdekte staantribune is, besloten we vanwege de weersverwachtingen toch kaarten voor de zittribune te kopen en hier hadden we naar later bleek geen spijt van!
Als je de kassa’s passeert sta je meteen bij het hoofdveld achter één van de doelen. Achter dit doel staat ook een hok waar je wat te drinken kunt halen tegen zeer schappelijke prijzen. Waar ze in de eerste divisie bij de meeste clubs 2 euro durven te vragen voor een bakje slootwater, kost bij HHC een bakje koffie 1 euro. Verder staan er wat picknick en statafels achter dit doel. Aan de lange zijde is een overdekte zittribune van een meter of 40 lang. Daarnaast zijn 2 onoverdekte staattribunes van 5 rijen hoog. Achter één van deze tribunes is de ruime kantine van HHC. Aan de overkant is een nieuwe overdekte staantribune van 50 meter. Daarnaast kan je onoverdekt staan.
Wij namen plaats op de zittribune. Voordat de wedstrijd begon overhandigde Jaap Stam, in de stromende regen, de 2e opleidingsster aan HHC. Vervolgens konden de voetballers het veld betreden en klaarde het op. De promovendus GVVV ging meteen vol in de aanval en de gastheren werden een beetje overrompeld. In het eerste kwartier had HHC weinig in te brengen en GVVV kreeg een paar goede mogelijkheden om de score te openen, maar verzuimden dit. HHC kreeg wat grip op de wedstrijd en de eerste gevaarlijke kans, na een kleine 20 minuten, was ook meteen raak 1-0. De fanatieke supporters van HHC, de Q-Side, konden feestvieren onder hun overdekte staantribune met een goede akoestiek!
Na de 1-0 bleef GVVV meer in balbezit, maar waren de grootste kansen voor HHC. Deze wisten de kansen niet te benutten en werd er met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg de kleedkamers opgezocht.
De voetballers hielden het de 1e helft nog droog, maar de 2e helft viel de regen met bakken uit de lucht en moesten de voetballers een hagelbui trotseren. Terwijl de regen neerplensde op Sportpark de Boshoek sloeg HHC meteen na rust toe. Uit een vrije trap wisten ze de 2-0 te scoren.
Waar iedereen op Sportpark de Boshoek dacht dat HHC de wedstrijd winnend af zou sluiten, daar dachten de bezoekers uit Veenendaal er anders over. GVVV ging tegen het einde van de wedstrijd wat meer risico’s nemen en in de 81e minuut werd dit beloond 2-1! Dit doelpunt had de wedstrijd nodig, want na de leuke 1e helft werd de wedstrijd na de 2-0 wat saai. Er brak een spannende slotfase aan en na de aansluitingstreffer kon GVVV meteen weer scoren, maar de kopbal ging rakelings naast. In de 86e minuut werd de veerkracht van GVVV beloond toen de gelijkmaker werd gescoord. Na de gelijkmaker gingen beide teams op zoek naar de winnende treffer. Ze kregen ook beide nog een grote kans hiervoor, maar het net werd niet meer gevonden. HHC was teleurgesteld in het gelijke spel en dat is ook begrijpelijk als je met 2-0 voor staat. Maar over de hele wedstrijd gezien was dit toch wel een terechte uitslag in dit enerverende duel.
Ik had er absoluut geen spijt van om een wedstrijd te bezoeken in de Topklasse. Het was een leuke wedstrijd en de publieke belangstelling(1.100 toeschouwers) viel me ook mee op een gezellig, sfeervol sportpark.  Het is de bedoeling om eind oktober de streekderby tussen Excelsior ’31 uit Rijssen en HHC Hardenberg bezoeken. Ik hoop dat het net zo leuk wordt!
Statistieken:
Datum: 8 oktober 2011
Wedstrijd: HHC Hardenberg – GVVV 2-2
Doelpunten: 20. 1-0 Penterman, 53. 2-0 Mulderij, 82. Brouwer 2-1, 87. 2-2 Oostinjen
Competitie: Topklasse zaterdag, Nederland
Stadion: Sportpark de Boshoek, Hardenberg
Toeschouwers:  1.100