dinsdag 20 september 2011

07.08.2009 Excelsior - Telstar 2-2

Voor de 1e speelronde van het seizoen 2009/10 mochten de Witte Leeuwen op bezoek bij de oud papierclub uit Kralingen, Excelsior. De wedstrijd viel mooi in onze vakantie, dus mijn vrouw en ik besloten om deze wedstrijd te bezoeken.

We gingen op tijd weg vanuit Almelo, want dan konden we voor de wedstrijd nog rustig een hapje eten. Ik wist dat er tegenover het stadion namelijk een goed restaurant zit. Het was midden in de bouwvak, dus het was heerlijk rustig onderweg. Tegen half zes waren we bij het stadion en parkeerden we onze auto op de parkeerplaats van de universiteit. Onze buikjes knorden, dus we gingen meteen richting het restaurant. Maar wat bleek het restaurant was vanwege vakantie gesloten. We besloten om de wijk wat in te lopen en we kwamen nog een eettentje tegen en wat bleek, dicht. Dat ging lekker! Na wat doelloos rondgelopen te hebben gingen we maar terug richting het stadion en hebben we daar een lekkere vette hap genuttigd.

Op de parkeerplaats voor het stadion zagen we de nieuwste aanwinst van Telstar staan, de spelersbus, dus daar even een paar kiekjes van geschoten en vervolgens gingen we richting het uitvak.

Er waren een goede 80 supporters naar Rotterdam afgereisd hoe de Witte Leeuwen het ervan af zouden brengen na de rommelige voorbereiding. Excelsior is niet de meest makkelijke tegenstander om te beginnen, maar dan konden we meteen zien hoe het ervoor stond.

De eerste helft was duidelijk voor Excelsior en de thuisclub kreeg enkele goede kansen om de scoren te openen, maar het was Telstar dat op een 1-0 voorsprong kwam. Vlak voor rust wist Narsingh knap te scoren. Niet veel later werd Plet ten val gebracht in het strafschopgebied. Het hele stadion dacht aan een penalty, maar scheidsrechter Ketting gaf Plet een gele kaart vanwege een schwalbe.

Ondanks deze tegenvaller waren de Telstar supporters erg blij dat de Witte Leeuwen met een 1-0 voorsprong gingen rusten. In het uitvak hing dus een prima sfeertje!

Telstar ging de 2e helft duidelijk beter uit de startblokken en speelde beter dan de Kralingers. Na een minuut of 20 haalde Korpershoek uit en scoorde, 0-2! Wat gezien de verhoudingen in de 2e helft absoluut terecht was.

Niet veel later wist Koolwijk voor de Kralingers de aansluitingstreffer te scoren. Na dit doelpunt ging Excelsior op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook. Nadat Erasmus in de 1e helft een aantal grote kansen om zeep had geholpen wist hij nu wel te scoren.

Bij deze stand bleef het ook bij. Gezien de verhoudingen een absoluut terechte uitslag, ondanks dat Telstar 2-0 voor heeft gestaan.

Het was weer een prima avondje Kralingen bij het gemoedelijke Excelsior.

Statistieken:
Datum: 7 augustus 2009
Wedstrijd: Excelsior – Telstar 2-2
Doelpunten: 43. Narsingh 0-1, 66. Korpershoek 0-2, 70. Koolwijk 1-2, 80. Erasmus 2-2
Competitie: Jupiler League
Stadion: Woudestein, Rotterdam
Toeschouwers:  1.831