04.02.2011 AGOVV Apeldoorn - Telstar 2-3

Afgelopen februari speelde Telstar weer eens in de buurt van Almelo en was het een mooie gelegenheid om mijn favoriete team weer aan het werk te zien. Op 4 februari moesten de Witte Leeuwen het in de competitie opnemen tegen AGOVV Apeldoorn.

De club werd in 1913 opgericht als AGOSV(Algemene Geheelonthouders Voetbalvereniging Steeds Voorwaarts), maar omdat er al een Steeds Voorwaarts in de competitie speelde werd de naam gewijzigd naar AGOVV(Apeldoornse GeheelOnthouders VoetbalVereniging). In 1921 werd de betekenis van de afkorting gewijzigd naar Alleen Gezamenlijk Oefenen Voert Verder.

In 1971 werd de Apeldoornse vereniging weggesanneerd uit het betaalde voetbal. Dit tot verontwaardiging van de lokale bevolking. In het seizoen 2003/04 maakte de club weer haar entree in het betaalde voetbal. De club speelt al sinds 1921 op Sportpark Berg en Bos. Het stadion ligt in een prachtige bosrijke omgeving. Het stadion zelf stelt niet zoveel voor, maar heeft wel een geweldige monumentale hoofdtribune. De club heeft al jaren plannen om een nieuw stadion te bouwen, maar tot nog toe gebeurt er weinig.

Op deze vrijdag moest ik uiteraard eerst werken. Na het werk snel naar huis, omkleden en in de auto naar Apeldoorn. Gelukkig heb je in het oosten van het land weinig last van files en een kleine drie kwartier later reed ik de parkeerplaats van het uitvak op. Net op tijd voordat de wedstrijd zou beginnen.

Het uitvak is weggestopt in een hoek van de tribune aan de lange zijde. Het is een klein vak met veel hekwerk eromheen, waardoor het zicht op het veld zeer beperkt is. Ongeveer 50 Telstar supporters waren hun club achterna gereisd.

Telstar begon aardig in deze matige pot en had het heft in handen. Na een klein half uur spelen kwam het terecht op een 1-0 voorsprong door een heerlijk doelpunt van Telstar spits Plat. De Witte Leeuwen deden zichzelf tekort door de voorsprong voor rust niet uit te bouwen.

Na 5 minuten in de 2e helft kwam Telstar op een 2-0 voorsprong, dankzij de Vogel. Niks aan de hand zou je zeggen, maar AGOVV ging vol op de aanval en wist langszij te komen door 2x te scoren. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar ver in blessuretijd schoot Hoek een houdbare bal van een meter of 35 op AGOVV keeper Postma. Postma blunderde vreselijk en de bal rolde het doel in 2-3! Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en werd er een klein feestje gevierd bij het uitvak.

Het was een vrij matige pot, maar door de doelpunten en fouten toch vermakelijk. De sfeer in het stadion was erg matig, maar dat is in Apeldoorn sowieso erg tam. Het stadion zelf is weinig bijzonders. Alleen de ligging en de monumentale, houten hoofdtribune zijn een bezoekje waard.

Statistieken:
Datum: 4 februari 2011
Wedstrijd: AGOVV Apeldoorn – Telstar 2-3
Doelpunten:. 28. Plat 0-1, 49. de Vogel 0-2, 63. Hemmen 1-2, 80. Wille 2-2, 90. Postma(e.d.) 2-3
Competitie: Jupiler League
Stadion: Sportpark Berg en Bos, Apeldoorn
Toeschouwers:  2.171
Entree: € 12,50