dinsdag 30 augustus 2011

5 mei 2007 Shrewsbury Town - Grimsby Town 2-2

Het was de bedoeling dat ik met mijn vriendin een weekendje Londen zou doen en daar lekker te shoppen en 2 voetbalwedstrijden te bezoeken. Ik heb het geluk dat mijn vriendin voetbal erg leuk vindt en ze goed kan leven met mijn hobby groundhopping. Echter gooide Sky roet in het eten, want Charlton – Tottenham werd naar de maandag verplaatst. Voor de zaterdag waren er voor de rest geen leuke opties. Nu was het zoeken naar een alternatief. Shrewsbury zou haar laatste officiële wedstrijd op Gay Meadow spelen, dus het werd een weekend Birmingham. Zondag zouden we dan naar West Brom tegen Barnsley gaan.
Op vrijdagochtend werden we opgehaald door mijn broertje die ons naar Schiphol bracht. De reis er naartoe, het inchecken op Schiphol en de vlucht naar Birmingham verliepen zeer voortvarend en we hadden ook geen vertraging. Aangekomen op Birmingham Airport was het een paar minuten wachten op onze tassen en pakte we de monorail die ons naar station Birmingham International Aiport zou brengen. Aldaar kaartjes gekocht en we konden zo in de trein springen die ons naar Birmingham New Street zou brengen.

Op het station New Street een taxi gepakt naar ons hotel. Die bleek op 5 minuten loopafstand van het station te zitten, maar je moet ook maar net weten waar die zit. Omdat we erg vroeg bij het hotel waren hebben we onze tassen in het bagagehok gezet en zijn we het centrum ingegaan. Daar wat rondgelopen en toen besloten we om de trein te pakken naar Stratford-upon-Avon. Dit stadje, dat haar bekendheid geniet vanwege Shakespeare, ligt op 45 minuten met de trein van Birmingham. Dit stadje is een beetje vergelijkbaar met Volendam. Wordt ook zo commercieel uitgebuit, alleen hebben ze in Stratford geen leuke dijk met gezellige kroegen. Na hier wat rond gelopen te hebben gingen we weer terug richting ons hotel in Birmingham, want de volgende dag wilde we op tijd in Shrewsbury zijn
Op zaterdag waren we er op tijd uit en maakten we ons klaar om op deze stralende dag naar Shrewsbury af te reizen. Op Birmingham New Street pakten we de sneltrein van half elf naar Shrewsbury. Deze treinreis zou nog geen uurtje moeten duren, maar op het eerste station, Wolverhampton, bleven we staan. Na een kwartier kregen we te horen dat één van de deuren defect was en een kleine 5 minuten later werd er omgeroepen dat de reizigers naar Shrewsbury zich beter naar een ander perron konden haasten waar de stoptrein naar Shrewsbury binnen zou komen. Zoals velen in de trein deden wij dit ook en met een kleine 3 kwartier vertraging kwamen we aan op het station van Shrewsbury.
En wat is dit een prachtig stadje zeg, persoonlijk vind ik dit een mooier en leuker stadje dan Stratford-upon-Avon. Na onze hongerige maagjes gestild te hebben in één van de restaurantjes liepen we verder richting het stadion. Na een wandeling van een klein kwartiertje zagen we Gay Meadow liggen.

Ondanks het vroege tijdstip, we waren rond 1 uur bij het stadion, was het er al erg druk. Na een programmaboek en een speldje te hebben gekocht gingen we het stadion in om te genieten van het zonnetje en het stadion. Wij zouden deze wedstrijd volgen vanaf The Stations End. Dit is de staantribune aan de noordkant en normaal is dit het uitvak voor de gasten, maar op verzoek van Shrewsbury nam Grimsby Town alleen de kaarten af voor de zittribune.
Dat wij de tribune opkwamen was het al vrij druk in het stadion en ver voor de wedstrijd was het stadion al nagenoeg vol. Dit was dus om een groot aantal oud-spelers(vanaf 1946) te eren die om klokslag 2 uur een ereronde op het veld liepen. Ook het vak met de Grimsby supporters was zeer goed gevuld, ondanks dat ze al uitgespeeld waren.

Na nog wat officiële plechtigheden kon om 3 uur dan de wedstrijd beginnen. Shrewsbury was nog niet geheel zeker van de play-offs en ging voor de overwinning, maar dat gold ook voor Grimsby, ondanks dat ze buiten de winstpremie niks meer te winnen of te verliezen hadden.
Shrewsbury speelde vrij nerveus en onrustig in de eerste helft, maar kreeg in de openingsfase de beste kansen. Door het nerveuze spel van Shrewsbury kreeg Grimsby ook een paar goede kansen en in de 29ste minuut was het raak, 0-1 voor Grimsby door Taylor. Stadion meteen stil en met deze stand gingen de heren de rust in.

In de 2de helft ging Shrewsbury op jacht naar de gelijkmaker, maar Grimsby had op dat weinig te vrezen, want Shrewsbury creëerde amper een gevaarlijke kans. Na ruim een uur spelen viel een speler van Shrewsbury in het strafschopgebied van Grimsby en de scheidsrechter gaf een strafschop. Dit was echt een cadeautje en Davies maakte dankbaar gebruik van dit presentje hij schoot de strafschop feilloos binnen, 1-1.

Het publiek in het stadion ging er weer goed voor zitten en Shrewsbury ging op jacht naar meer. Zo brak er een mooie fase aan, want Grimsby ging ook voor de winst. Een kwartier voor tijd kwam wist de thuisploeg het net te vinden na een kopbal van Langmead, 2-1. Het stadion uitzinnig, want de play-offs waren veilig gesteld.

Vlak voor de 2-1 kreeg John McDermott van Grimsby Town nog een publiekswissel en een staande ovatie op Gay Meadow. Dit was de laatste wedstrijd van zijn voetbalcarrière en gedurende zijn gehele voetballoopbaan heeft hij voor The Mariners gespeeld. In totaal heeft hij 754 wedstrijden voor Grimsby gespeeld, waarvan 647 League games. Hiermee heeft hij het clubrecord van meest gespeelde wedstrijden in handen en is hij één van de 17 voetballers die meer dan 600 League games voor één club heeft gespeeld.

Na de 2-1 gaf Grimsby zich echter niet gewonnen en werd het voor de Shrewsbury supporters nog een benauwd laatste kwartiertje voor de thuissupporters op Gay Meadow. Grimsby zette Shrewsbury onder druk en de minuten tikte langzaam weg. In blessuretijd kreeg Shrewsbury een prachtige mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien, maar door een knappe redding van de keeper van Grimsby bleven de Mariners in de race. In de 4e minuut van de blessuretijd kreeg Grimsby een corner en deze bal werd weer tot een corner verwerkt. Uit deze corner wist Grimsby de gelijkmaker te scoren en stond de 2-2 op het scorebord. Vervolgens werd de wedstrijd meteen afgefloten en was het voor het thuispubliek wachten op de uitslagen van de andere wedstrijden. Al snel kwam het verlossende woord uit de speakers dat Shrewsbury zich geplaatst had voor de play-offs. Na dit nieuws zijn wij weer rustig aan naar het station gelopen en hebben de trein richting Birmingham gepakt.

Statistieken:
Datum: 5 mei 2007
Wedstrijd: Shrewsbury Town – Grimsby Town 2-2
Doelpunten: 29. Taylor 0-1, 63. Davies 1-1(pen), 74. Langmead 2-1, 90. Fenton 2-2
Competitie: League Two, Engeland
Stadion: Gay Meadow, Shrewsbury(Engeland)
Toeschouwers:  7,782